Municipiul Iași a rămas un fief al PNL. Mihai Chirica: „PSD-ul a zdrobit PNL”

Via: rfi.ro

Publicitate

Citiți continuarea

Procentele celor doi ar fi pus capăt carierei de primar al municipiului Iași a alui Mihai Chirica. Și președintele liberal al Consiliului Județean Iași, Costel Alexe – care a câștigat al doilea mandat – spune că alianța PSD-PNL este una împotriva firii. Costel Alexe declară că românii au penalizat coaliția iar de câştigat a câştigat doar PSD. La rândul lui, liderul PSD Iaşi susține ca local nu poate sta la aceeaşi masa cu liberalii.

Mihai Chirica a câștigat al treilea mandat de primar al municipiului Iași. În pofida problemelor cu justiția și a temei corupției vehiculate de adversarii săi politici. Cum își explică voturile ieșenilor?

” În primul rând cred că au făcut o analiză cât se poate de corectă între calitățile mele de a administra un oraș și temerile că aceste lupte care s-au dat în peisajul justiției nu sunt tocmai corecte. Având în vedere ce se arată foarte des și pe alte posturi de televiziune, la nivel național. A mai fost și lipsa mea de comunicare, pentru că m-am lăsat absorbit de muncă și nu am fost în spațiul modern, virtual, așa cum se cuvine. Asta e și o lecție din care trebuie să învăț. Trebuie să comunic mai des” a răspuns Mihai Chirica.

Primarul Mihai Chirica spune simplu că PSD a zdrobit PNL: ” Iașiul a reușit să rămână o insulă, a dovedit că se poate și altfel. Având în vedere că PSD-ul ne-a zdrobit pur și simplu. Ne-a dat o lecție din care ar trebui să învețe oamenii politici care iau decizii la nivel central. Că așa nu se face”.

Cosette Chichirău : „L-aș fi snopit pe Chirica ca la București!”

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica ar fi devenit istorie. Procentele câştigate de Cosette Chichirau CURAJ, ex USR și Marius Bodea din partea Alianței Dreapta Unită depăşeau voturile lui Mihai Chirica. Aşa că, după alegeri, Marius Bodea s-a lansat într-un atac dur la adresa fostei colege de partid.

Pe rețeaua de socializare, candidatul Alianței Dreapta Unită, Marius Bodea a acuzat-o pe fosta sa colegă Cosette Chichirau că a fost un candidat pus pentru a-i fi scăzute șansele. Replica președintei CURAJ, Cosette Chichirău a venit repede:

„Sunt foarte dezamăgită că a câștigat din nou Mihai Chirica, însă vinovații sunt la USR și așa-zisă Dreaptă uimită. Dacă USR m-ar fi susținut pe mine în alianță cu Curaj sau candidat independent, am fi repetat scenariul de la București, unde Nicușor Dan, independent, susținut de mai multe partide, s-a impus fără drept de apel. Deci și la Iași l-aș fi snopit pe Chirica ca la București, pentru că votanții USR m-ar fi votat pe mine, dar votanții mei nu votează candidatul USR Marius Bodea. Deci este o problemă foarte mare la USR cu selecția candidaților. În mod evident, Nicușor Dan a plecat din USR de foarte mult timp și vedem că eșecul este la USR.

De asemenea, vreau să precizez că la Constanța, unde nu a fost un al doilea candidat ca la noi, scorul candidatului USR, Stelian Ion, este fix același ca în 2020, cum este și scorul candidatului USR la Iași, fix același ca și în 2020, iar la Constanța, repet, nu a existat un al treilea candidat.

Citește articolul pe rfi.ro

Lasă un răspuns