Ionuț Moșteanu (USR): Am găsit multe fraude la alegeri, în multe secții

Via: rfi.ro

Publicitate

Citiți continuarea

Ionuț Moșteanu vorbește despre fraudarea alegerilor din 9 iunie: ”La Sectorul 1 s-au numărat doar 40% din toate secțiile, 40 și ceva din 160 și ceva, nu știu exact, pe de rost”.

Purtătorul de cuvânt al USR critică modul în care au fost organizate alegerile: ”Am găsit multe fraude în multe secții (…). Este cel mai prost organizat scrutin cred că dintotdeauna, cel puțin din ultimii ani, de când îmi amintesc eu politica. Este inacceptabil ca oamenii să stea în secții, până ieri după-amiază au stat unii oameni, observatori, în secții, este inuman așa ceva. Este inuman că au stat președinții de secții de votare sau locțiitorii cu sacii de voturi în soare, la birourile electorale”.

Ionuț Moșteanu dă un exemplu de neregulă la alegeri: ”Ștampila pusă pe Tudorache la Sectorul 1 s-a imprimat pe partea aialaltă la Tuță și au fost numărate la Tuță, pentru că aveau toți observatorii în secții, mai puțin unul, al nostru, care a fost practic călărit efectiv de ceilalți. Na, asta e o fraudă, e un furt de vot”.

Descărcaţi aplicaţia RFI pentru a urmări actualitatea internaţională

Citește articolul pe rfi.ro

Lasă un răspuns