Citiți continuarea
Robert Sighiartău nu crede în scenariul Klaus Iohannis-candidat la alegerile parlamentare pe listele PNL: ”Personal, am citit din presă toate aceste speculații, am citit inclusiv comunicatul Administrației Prezidențiale și sigur, în politică poți să iei în calcul orice scenariu, însă după comunicatul Administrației Prezidențiale, nu cred că este în acest moment posibilă o astfel de variantă”.
Palatul Cotroceni a transmis pentru News.ro că ”având în vedere informaţiile vehiculate în spaţiul public, Preşedintele României, Klaus Iohannis, precizează că îşi va încheia mandatul la termen şi nu intenţionează să demisioneze din funcţia de Preşedinte”.
Vicepreședintele PNL Robert Sighiartău spune că atunci ”când ești președinte, în toate țările democratice de forță, nimeni nu se întoarce pe o poziție la nivel de reprezentare la nivel inferior, de parlamentar, însă avem excepții, avem oameni care au făcut asta, Traian Băsescu a devenit senator și apoi europarlamentar (…). Din punctul meu de vedere, nu cred că este posibil în acest moment un astfel de scenariu”.
Klaus Iohannis, în Biroul Permanent Național al PNL?
Robert Sighiartău precizează că ”listele parlamentare se fac de către filialele județene. Sigur, se aprobă în Biroul Permanent Național. N-am auzit încă până în acest moment vreo filială care să propună o astfel de variantă. Dacă colegii noștri vor veni cu astfel de variante locale sau de alt fel, e altă discuție, dar după comunicatul Administrației Prezidențiale, în acest moment, nu cred că se va întâmpla acest lucru”.
Întrebat dacă e momentul ca PNL să se rupă de Klaus Iohannis, vicepreședintele partidului a răspuns: ”E foarte clar că în acest moment, discuția aceasta trebuie purtată politic. Eu nu am niște sondaje la dispoziție, să vedem dacă o prezență a domnului președinte Iohannis într-un județ anume sau într-o regiune ar aduce un plus sau un minus. La nivel politic, sigur, urmează un alt ciclu, urmează un ciclu în care avem un candidat, pe domnul Nicolae Ciucă și există o altă etapă pentru România. Deci e clar că sub o formă sau alta, etapa prezidențială a domnului Iohannis se încheie. La nivel secundar, sigur, noi și eu personal cred că toți președinții României trebuie sub o formă sau alta respectați. Tot timpul, fie că vorbim de Traian Băsescu, fie că vorbim de ceilalți președinți sau președinți ai PNL, ei trebuie sub o formă sau alta valorificați din punct de vedere politic, onorific și tocmai de asta în Biroul Permanent Național se regăsesc toți foștii președinți ai PNL, Valeriu Stoica, Crin Antonescu, Theodor Stolojan, Vasile Blaga”.
Descărcaţi aplicaţia RFI pentru a urmări actualitatea internaţională