Virgil Guran: PNL nu modifică legea special pentru Klaus Iohannis

Via: rfi.ro

Publicitate

Citiți continuarea

Virgil Guran spune despre modificarea legii că ”este pentru președintele României, nu pentru domnul Iohannis neapărat, este pentru președintele României și pentru orice președinte va urma de acuma încolo. Într-o democrație și când există o problemă pentru un singur om și are dreptate, se poate elabora o lege. Cred că e un lucru normal, când se constată că într-un fel se încalcă Constituția, ținând cont că în Constituție scrie clar că orice om are dreptul să candideze”.

La remarca realizatorului că modificarea legislației are loc cu doar două luni înainte de alegeri, lucru ce contravine normelor europene, senatorul PNL a răspuns: ”Este posibil, dar nu este interzis acest lucru”.

Klaus Iohannis aduce niște voturi

Întrebat ce ar câștiga PNL dintr-o candidatură a lui Klaus Iohannis, Virgil Guran a afirmat: ”Sondajele îl dau pe Klaus Iohannis la 20%, înțeleg, ultimele sondaje. Înseamnă că aduce niște voturi, dar nu știu ce se va întâmpla și nu știm care este realitatea, până când nu vor avea loc alegerile, după care o să ne dăm seama care este impactul”.

Întrebat dacă funcția de senator nu e totuși prea puțin pentru cineva care a țintit mai sus și care inițial a vrut să fie șeful NATO sau să ocupe o funcție înaltă în UE, vicepreședintele PNL a replicat: ”Să fii senator al României este un lucru important. Eu spun că experiența pe care o are poate să aducă o contribuție la bunul mers al Senatului”.

Descărcaţi aplicaţia RFI pentru a urmări actualitatea internaţională

Citește articolul pe rfi.ro

Lasă un răspuns