Pîrvulescu: Mi se pare consternant că atât de mulți o apără pe Diana Șoșoacă

Via: rfi.ro

Publicitate

Citiți continuarea

Cristian Pîrvulescu subliniază după motivarea deciziei CCR că Diana Șoșoacă a încălcat flagrant Constituția, ceea ce face în opinia sa ca decizia Curții să fie justificată: ”Motivarea Curții din punctul meu de vedere este întemeiată. Nu sunt dintre cei care critică într-un mod destul de simplist motivația CCR”.

El precizează că ”CCR este o instituție politico-juridică, deci nu este o instituție juridică, nu face parte din sistemul justiției, nu este o instituție de recurs, este o instituție care trebuie înțeleasă în rolul pe care-l are și anume veghează pentru respectarea Constituției și a statului de drept”.

Politologul se arată contrariat că multă lume o apără pe politiciana extremistă: ”Mi se pare consternant să constat că atât de multă lume îi ia apărarea Dianei Șoșoacă. Diana Șoșoacă a încălcat în mod flagrant Constituția și nimeni nu a sancționat-o. Instanțele – spune că are 90 de procese – s-au blocat în aceste proceduri judiciare, care vor continua până la calendele grecești și foarte probabil nu vor da nici un rezultat”.

Descărcaţi aplicaţia RFI pentru a urmări actualitatea internaţională

Citește articolul pe rfi.ro

Lasă un răspuns