Citiți continuarea
Va vota UDMR moțiunea de cenzură a USR? Deputatul Csoma Botond: ”E un demers politicianist acum să faci moțiune de cenzură cu două luni înaintea alegerilor. Moțiunea de cenzură va fi pe 1 decembrie, atunci, cetățenii României își vor spune părerea, își vor exprima opiniile despre clasa politică”.
În opinia sa, ”USR-ul acum, neavând altceva de făcut și speculând un pic această tensiune între PNL și PSD, s-a decis să introducă o moțiune de cenzură. Mi se pare un demers absolut politicianist”.
Csoma Botond dă de înțeles că UDMR nu va susține moțiunea de cenzură: ”N-am discutat încă acest aspect, nu știu, vom lua o decizie, dar nu cred, vă spun sincer, nu pot să iau eu singur această decizie, dar eu cred că nu vom susține această moțiune (…). Ei nu vor să demită Guvernul și știu că nu prea au șanse să demită Guvernul (…). E o tactică din partea lor, vor să pună în dificultate PNL-ul”.
Nicolae Ciucă ”joacă teatru”
Liderul deputaților UDMR comentează și anunțul PNL că rupe coaliția, dar rămâne în Guvern: ”Cred că domnul Ciucă a învățat această retorică de la domnul Iohannis. Vă amintiți când domnul Iohannis a fost împotriva PSD-ului și după aceea i-a adus la guvernare. Eu cred că face acum același lucru domnul Ciucă. Este o declarație de strategie sau de tactică politică. Eu sunt convins că după alegeri, PNL și PSD vor guverna împreună. E un teatru din partea domnului Ciucă, după părerea mea”.
Descărcaţi aplicaţia RFI pentru a urmări actualitatea internaţională