Citiți continuarea
Ana Ciceală explică de ce candidează pe listele partidului SENS la alegerile parlamentare:
Pentru a afișa acest conținut Facebook, trebuie sa autorizați cookie-urile de măsurare a audienței și publicității.
AcceptațiGestionarea opțiunilor mele
”Pentru mine este foarte important că este vorba de un partid verde, în sfârșit un partid cu adevărat verde în România post-decembristă, un partid care își propune să facă investiții majore și în zona socială, de exemplu, partea de locuințe sociale și locuințe pentru tineri și persoane cu venituri reduse, dar și partea aceasta de infrastructură, care să ne ducă înainte, mai repede, spre o tranziție verde justă. Nicu Ștefănuță este acum vicepreședinte al Parlamentului European și este singurul europarlamentar român din grupul Verzilor europeni”.
De ce vrea să facă pasul de la politica locală la cea centrală: ”Am candidat la Primăria Sectorului 3 și voi lupta în continuare pentru Sectorul 3, așa cum le-am promis votanților mei. Am nevoie în schimb de o platformă, care să-mi ofere vizibilitate și putere politică reală, pentru a duce mai departe toate acele proiecte pe care eu le-am promovat pentru Sectorul 3 și pe care putem să le extindem chiar la nivel național, dacă ne referim la educație de calitate, la creșe, grădinițe, școli, la After School gratuit pentru persoanele cu venituri reduse și medii”.
Ana Ciceală spune că ”este multă energie bună în acest partid, e un partid care de exemplu la Camera Deputaților are media de vârstă 29 de ani. Sunt mulți tineri care l-au sprijinit și pe Nicu Ștefănuță și care își doresc să facă politică”.
Tinerii, o miză la alegerile parlamentare
Întrebată dacă tinerii care ar vota mai degrabă cu AUR și SOS la alegerile parlamentare sunt o categorie pierdută pentru partidul SENS, Ana Ciceală a răspuns: ”Nu, în nici un caz (…). Tinerii e clar că-și doresc ceva nou și ceva diferit, dar trebuie să ai de unde alege (…)”.
La remarca realizatorului că pentru această categorie de alegători s-ar putea să nu conteze atât oferta electorală propriu-zisă a partidelor, cât cine strigă mai tare, candidata SENS a replicat: ”Se vede, că altfel nu ar avea succes candidați precum Simion și Șoșoacă (…), însă e doar o parte din electorat și noi nu o să facem asta, adică noi nu o să țipăm, o să fim altfel (…). Gradul de violență în societate crește, din moment ce societatea acceptă un nivel de zgomot atât de mare din partea politicienilor și o violență a lor în a-și prezenta mesajul. Poți să descrești gradul de violență și să crești gradul de încredere în societate, dacă totuși ai niște candidați responsabili, serioși, care vin cu programe bune”.
Descărcaţi aplicaţia RFI pentru a urmări actualitatea internaţională