Citiți continuarea
Întrebat dacă și-l dorește pe Ilie Bolojan președinte al României, Virgil Guran a răspuns: ”Are calitățile necesare, dar vă spun foarte sincer, eu mi-l doresc în viitor, într-un viitor, când se va putea, prim-ministru. Cred că este mult mai eficient și ar ajuta mult mai mult România în această postură, că este tipul de om foarte pragmatic, care a demonstrat foarte multe și care ar putea să facă foarte multe pentru România”.
La remarca realizatorului că lui Ilie Bolojan i s-a reproșat o anumită rigiditate, vicepreședintele PNL a precizat: ”Așa este, vă spun foarte sincer, este un pic rigid uneori, chiar și cu noi, dar în momentul de față, dacă vrem cu adevărat să construim în România, este absolută necesară această rigiditate, pentru că toate aceste concesii, stai că merge și-așa, o mai lăsăm așa, uite, ne-au adus în situația în care nu stăm deloc bine, cel puțin din punct de vedere al echilibrului financiar, iar Ilie Bolojan este foarte riguros în acest sens”.
”Crin Antonescu va ajunge pe locul doi”
În opinia vicepreședintelui PNL, Crin Antonescu va intra în turul II al alegerilor prezidențiale din mai: ”Din sondajele noastre interne, Crin Antonescu este cam al doilea sau foarte apropiat cu Nicușor Dan, dar eu sunt convins că în această perioadă de două luni și ceva se va ajunge clar cu Crin Antonescu pe locul doi, pentru că foarte mulți oameni își dau seama că avem nevoie de un om echilibrat în momentul de față și un om cu experiență”.
La remarca realizatorului că aceleași sondaje interne din PNL îl dădeau în finala prezidențială pe Nicolae Ciucă în noiembrie, Virgil Guran a răspuns: ”Acuma, ca să fiu sincer și așa sunt eu și câteodată greșesc, sunt convins că cei doi-trei care știau de sondaje cu adevărat știau realitatea, ne-o prezentau nouă, probabil, de multe ori, pentru a nu ne demobiliza, dar sunt convins că multe sondaje prezentau situația aproximativ reală”.
Descărcaţi aplicaţia RFI pentru a urmări actualitatea internaţională