Citiți continuarea
Nicușor Dan spune că ”într-adevăr și guvernele din mandatul precedent și acest Guvern care funcționează de acum trei luni nu au fost niște guverne reformiste. În opinia mea, este nevoie ca USR-ul să se alăture coaliției de guvernare”.
Candidatul la alegerile prezidențiale precizează că ”nu avem foarte multe opțiuni, pentru că România are nevoie de stabilitate și atunci trebuie să lucrăm, nu se pune problema de alegeri, de respingeri de prim-miniștri, alegeri anticipate, nu suntem în scenariul ăsta, deci trebuie să lucrăm cu actualul Parlament patru ani”.
Nicușor Dan spune că dacă va ajunge președinte, va avea discuții cu PSD, PNL, UDMR și USR, în vederea formării unei coaliții de guvernare mai largi: ”Nu vreau să promit nimic, însă va exista o discuție cu cele patru partide pro-occidentale din Parlament. În declarațiile publice pe care le-au făcut toate partidele, există deschidere pentru alăturarea USR-ului la guvernare. Îmi doresc ca aceste discuții să fie foarte civilizate, să se desfășoare pe perioada în care există un Guvern legitim, adică nu-mi doresc, știu eu, moțiune de cenzură, demisia Guvernului și luni întregi în care se negociază formarea unui nou Guvern, pentru că nu ne va ierta piața pentru asta”.
(Nicușor Dan vorbește despre guvernare în clipul video, la minutul 21)
Descărcaţi aplicaţia RFI pentru a urmări actualitatea internaţională