Crin Antonescu, despre declarația dată la Securitate în 1988. „Nu am nimic de ascuns, am fost o victimă a Securității....

Via: rfi.ro

Publicitate

Citiți continuarea

CNSAS subliniază, însă, că lui Antonescu „nu i se poate atribui calitatea de lucrător/colaborator al securității, în sensul legii”.

Declarație Crin Antonescu:

„Nu am fost niciodată, sub nicio formă, colaborator al Securității, cu atât mai puțin sub forma de poliție politică.Nu am nimic de ascuns, am fost o victimă a Securității. Asta nu e o formă de colaborare cu Securitatea.Nu am furnizat niciodată nimănui, nici Securității, informații care ar fi putut să dăuneze cuiva.Am avut trecutul mereu la vedere.Vreau să fie publicat acest document.Cred că am toate atuurile și tot dreptul să nu permit nimănui astfel de acuzații.Nu sunt în posesia acestei declarații, date în 1987.Mi se pare un atac clasic de campanie.

În declarație, am spus că îl cunosc pe omul respectiv, că sunt într-o relație apropiată, că nu am avut nicio idee despre intenția lui de a pleca din țară, că nu doresc motivele pentru care ar fi vrut să emigreze.

Pentru a afișa acest conținut Facebook, trebuie sa autorizați cookie-urile de măsurare a audienței și publicității.

AcceptațiGestionarea opțiunilor mele

„În legătură cu această declarație, cer ca această declarație să fie făcută publică. Am fost o victimă a Securității, nu un colaborator. Cer CNSAS să publice această declarație, care nu este o formă de colaborare cu Securitatea. Nu am furnizat niciodată, nimănui, nici Securității, informații”, a declarat Crin Antonescu, într-o conferință de presă.

Crin Antonescu figurează în documentele fostei Securități cu o declarație pe care a dat-o despre un fost coleg profesor, reiese dintr-o adeverință publicată pe 15 aprilie de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității. CNSAS subliniază, însă, că lui Antonescu „nu i se poate atribui calitatea de lucrător/colaborator al securității, în sensul legii”.

CNSAS verifică, înainte de fiecare rundă de alegeri, dacă cei care au intrat în cursa electorală au colaborat cu fosta Securitate, serviciul secret de informații prin care regimul comunist menținea controlul asupra populației, de multe ori prin metode brutale. CNSAS a dat încă din 2005 o decizie de „neapartenență și necolaborare cu Securitatea” în cazul lui Crin Antonescu. Însă în 2025 a fost analizată o Notă de constatare întocmită de Direcția de Specialitate din cadrul CNSAS, din care reiese că numele lui Antonescu se regăsește „în cadrul cercetării informative inițiate de Securitate asupra domnului C.Ș., precum și a anturajului acestuia”, notează News.ro.

Descărcaţi aplicaţia RFI pentru a urmări actualitatea internaţională

Citește articolul pe rfi.ro

Lasă un răspuns