Petrișor Peiu (AUR), iritat la RFI: ”Asta arată ceva despre obiectivitatea postului”

Via: rfi.ro

Publicitate

Citiți continuarea

Petrișor Peiu: Pentru noi, miza acestui scrutin este revenirea la democrația clasică, democrația în sens liberal, occidental, în care poporul hotărăște cine să-i fie conducător sau conducători în următorii ani, în care este voie să vorbești, deci există libertatea cuvântului, libertatea de expresie. Astea sunt două chestiuni esențiale, care nu mai sunt asigurate în întregime astăzi în România și pe care ne-am dori să le vedem restaurate (…).

Realizator: Unde este George Simion, de ce nu-l vedem în spațiul public?

Petrișor Peiu: Pentru că nu vreți să-l vedeți. Bineînțeles că este în spațiul public, a dat interviuri.

Realizator: Da, bine, apare în interviuri la diferite podcasturi, unde i se pun întrebări comode, de obicei.

Petrișor Peiu: Nu, de obicei, sunt incomode, a fost la tot felul de podcasturi de care spuneți. Televiziunile care sunt hrănite cu banii Puterii nu-l invită sau dacă-l invită, îi creează o atmosferă extrem de ostilă.

Realizator: Păi, l-am invitat noi la RFI, de exemplu și în campania trecută și acum și ni s-a spus: o să vă contactăm noi. Și cu asta am rămas.

Petrișor Peiu: Am înțeles. Nu știu care este prioritatea de campanie, nu fac parte din staff-ul de campanie, dar fac și eu o remarcă: de exemplu, eu nu am fost invitat aproape niciodată la RFI.

Realizator: Păi, uitați, acum sunteți.

Petrișor Peiu: Sau am fost invitat atunci când nu făceam politică. În timp ce parlamentari de la alte partide sunt invitați în fiecare zi. Asta arată ceva și despre obiectivitatea dvs.. La post, nu mă refer la persoana dvs..

Realizator: Da, da, lăsați obiectivitatea noastră, că nu asta e tema interviului.

Petrișor Peiu: Vă explic de ce este o rezervă legată de postul dvs. (…).

Se teme George Simion de trecutul său?

Realizator: Se teme George Simion sau dvs., în AUR, că dezvăluirile privind trecutul său și presupusa apropiere de serviciile secrete rusești l-ar putea vulnerabiliza?

Petrișor Peiu: Nu există nici un fel de temere legat de așa ceva, pentru că nu există nici un trecut legat de serviciile rusești, asta iarăși e o temă de propagandă (…).

Realizator: Totuși, e puțin ciudat să auzim pe cineva de la AUR vorbind despre nevoia revenirii la democrația de tip occidental, în condițiile în care ne amintim cu toții că acum câțiva ani exista o masă furioasă de oameni, de susținători ai AUR, în fața Parlamentului, care forțau practic intrarea în această instituție democratică a țării și domnul George Simion era cocoțat pe poarta Parlamentului, instigând aceste mase. Care democrație, scuzați-mă?

Petrișor Peiu: Păi, este vorba de democrația care permite inclusiv dreptul la manifestație.

Realizator: Prin violență?

Petrișor Peiu: Păi, în ce a constat violența?

Realizator: Păi, forțați intrarea în Parlament.

Petrișor Peiu: Nu erau membri ai noștri cei care au forțat intrarea în Parlament.

Realizator: Dar cine erau?

Petrișor Peiu: Ei, acuma, eu îi cunosc?

Realizator: Păi, era domnul Simion, era cocoțat pe gard atunci.

Petrișor Peiu: Era cocoțat pe gard, avea tot dreptul, era parlamentar și vorbea mulțimii (.

Citește articolul pe rfi.ro

Lasă un răspuns