Citiți continuarea
Pentru a ajunge la Trieste Centrale, gara centrală, am luat trenul G 51. Am stat la o coadă de vreo 6 persoane chiar la ieșirea din aeroport, pentru a cumpăra biletele, deși sunt aparate de vânzare a biletelor și pe peroanele gării la care ajungi în câteva minute.
Gara Trieste© Mirela Dădăcuș/RFI RomâniaAm plătit aproximativ 15 euro, 2 adulți și un copil de 15 ani (copiii peste 14 ani plătesc biletul întreg). Nu uitati să validați biletul inainte de a vă urca în tren.
Peron aeroportul Trieste© Mirela Dădăcuș/RFI RomâniaAșezați-vă pe partea dreaptă, sensul de mers, pentru a vă bucura de peisajul fabulos.
Trieste© Mirela Dădăcuș/RFI RomâniaZIUA 1
În 40 de minute, am ajuns în oraș. Gazda pe care am găsit-o pe internet, ne-a lăsat să ne cazăm imediat, deși am ajuns dimineața la ora 9.00 iar ziua de cazare începea la ora 14.00. Mulțumim, Simone! Ne-am lăsat bagajele și am ieșit să bem o cafea.
Trieste© Mirela Dădăcuș/RFI RomâniaNu ne-am oprit doar la un espresso, am comandat și un cornetto (croissant) plus un sandviș pentru copil.
În 10 minute, ne plimbam prin oraș, însă ne opream des pentru că ne apăreau în cale tot felul de „dulcegării” care trebuiau testate. Atenție! Trieste nu este recomandat celor care țin cură de slăbire.
Dulciuri din Trieste© Mirela Dădăcuș/RFI România
Dulciuri din Trieste© Mirela Dădăcuș/RFI RomâniaPrima oprire pe care o aveam planificată a fost catedrala San Giusto, însă nu puteam rata Canal Grande, un canal navigabil care străbate centrul orașului, presărat de-o parte și de alta cu terase și restaurante.
Iar de la Canal Grande până în port mai sunt vreo 20 de pași, traversând Piazza Unità d’Italia – Piața Unificării Italiei, unde se află clădirea Primăriei.
Port Trieste© Mirela Dădăcuș/RFI România
Croitoresele, statuie din bronz, Trieste© Mirela Dădăcuș/RFI România
Croitoresele, statuie bronz, Trieste© Mirela Dădăcuș/RFI România