A început vaccinarea antigripală în farmacii. Unde te poți vaccina

Via: rfi.ro

Colegiul Farmaciştilor din România anunţă demararea unui program pilot de vaccinare antigripală în farmaciile comunitare, pentru a proteja populaţia în faţa unui sezon gripal care se anunţă a fi dificil. Vaccinarea urmează să fie efectuată doar de farmaciştii care au absolvit cursuri de pregătire postuniversitară în acest sens, se arată într-un comunicat.

„Necesitatea implementării acestui program pilot este justificată, în condiţiile în care ratele de acoperire vaccinală în România sunt în scădere, iar sezonul gripal 2022-2023 este mai sever comparativ cu ultimele două sezoane, motiv pentru care a şi fost instituită starea de alertă epidemiologică din cauza gripei”, se arată într-un comunicat al Colegiului Farmaciştilor. Vaccinul gripal nu este oferit gratuit în farmacii – cei care doresc să le fie administrat trebuie să îl cumpere în prealabil

Vaccinarea antigripală se poate face, în acest moment, în farmaciile autorizate din Bucureşti şi din 15 judeţe, arată Colegiul Farmaciștilor.

Lista farmaciilor, în continuă completare, unde se desfăşoară vaccinarea împotriva gripei sezoniere este publicată pe site-ul Ministerului Sănătăţii la rubrica Pacienti/Farmacii şi drogherii/tabel farmacii vaccinare şi pe site-ul Colegiului Farmaciştilor din România www.colegfarm.ro, precum şi pe site-ul www.serviciifarmaceutice.ro.

Persoanele care doresc să se vaccineze împotriva gripei sezoniere în farmaciile comunitare trebuie să solicite recomandarea medicală de vaccinare antigripală fie medicului de familie, fie unui alt medic specialist, dacă în anii anteriori au fost cel puţin o dată vaccinaţi împotriva gripei sezoniere.

Citește articolul pe rfi.ro