Acțiunile europene au înregistrat miercuri cea mai mare scădere zilnică din ultima lună

Via: Newmoney.ro

Marile burse europene au încheiat tranzacţiile de miercuri în scădere, iar indicele german DAX a coborât cu 2%, în timp ce randamentele obligaţiunilor au crescut, în urma datelor privind intensificarea inflaţiei din Marea Britanie la un nou record al ultimilor 40 de ani şi a unei creşteri economice sub aşteptări în zona euro în trimestrul al doilea, scrie News.ro.

Indicele paneuropean STOXX 600 a scăzut cu 0,9%, consemnînd cel mai mare declin procentual zilnic din peste o lună. Indicele a întrerupt şi o serie de creşteri din ultimele cinci zile.

În Marea Britanie, inflaţia preţurilor de consum a accelerat la 10,1% în iulie, fiind cea mai ridicată după februarie 1982.

”Piaţa vede experienţa britanică drept un semnal a ceea ce va veni în UE”, a declarat Stuart Cole, economist şef pentru macroeconomie la firma Equiti Capital.

    Bursele europene şi-au revenit de la minimele din iunie, dar au avut probleme în august, din cauza temerilor legate de recesiune, inflaţia ridicată şi nivelul scăzut al râului Rhin din Germania. Râul este principala rută comercială a Germaniei şi 20 de nave sunt blocate în trafic, după defectarea unei nave.

    Indicele german DAX a scăzut cu 2%.

    Indicele FTSE 100 al bursei din Londra a scăzut cu 0,27%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 0,97%.