Aleksandar Vucic: Serbia nu va impune sancțiuni Rusiei până când nu îi vor amenințate interesele fundamentale

Via: rfi.ro

“Am avut un an dificil, am văzut toate ipocriziile posibile, dar am putut vedea și cât de corectă și precisă a fost poziția noastră privind sancțiunile împotriva Rusiei. Vom vedea cât timp vom putea apăra această poziție, în orice caz, nu cu prețul amenințării intereselor vitale ale acestei țări, dar în orice caz, nu vom renunța ușor la această poziție.

Există o mică țară în Europa, un mic trib de gali, de Asterix și Obelix, care nu renunță și care își prețuiește libertatea cât de mult poate. Dacă vom impune sancțiuni împotriva Rusiei, nu știu, dar ‘nu știu’ al meu cântărește mai mult decât ‘da’ al altora. În ceea ce privește sancțiunile, nu promit nimic, dar non-promisiunea mea înseamnă mult mai mult decât promisiunile multora”, a declarat el, porivit agenției TASS.

După ce Rusia a invadat Ucraina, Vucic a declarat că Serbia susține integritatea teritorială a Ucrainei, dar că nu va impune sancțiuni Rusiei.

Președintele sârb a precizat că țara sa a suspendat temporar exercițiile armatei și poliției cu toți partenerii străini. El a precizat că Serbia consideră Rusia și Ucraina națiuni prietene, că regretă ceea ce se întâmplă în estul Europei și că gata să ajute umanitar Kievul.

Citește articolul pe rfi.ro