Alexandru Rafila demontează mitul că școlile au condus la valul III al pandemiei

Via: Newmoney.ro

Reprezentantul României în Comitetul Executiv al OMS, Alexandru Rafila, afirmă că nu sunt elemente care să ducă la suspiciunea că redeschiderea şcolilor a generat creşterea numărului de infecţii cu noul coronavirus. Medicul propune introducerea în orele de educaţie remedială a unor cursuri de consiliere psihologică.

„, a spus Rafila, conform Agerpres.

El a precizat că şcoala bine organizată cu reguli clare nu prezintă niciun fel un risc în ceea ce priveşte infecţia cu SARS-CoV-2. „a spus Rafila, în cadrul evenimentului „Educaţie remedială pentru copiii vulnerabili – intervenţii directe ca răspuns la nevoile actuale”, organizat online de Salvaţi Copiii România.

    Aproape 50% dintre profesori, vaccinați anti-COVID

    Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi că, până pe 16 martie, peste 135.000 de angajați din sistemul de învățământ s-au vaccinat împotriva SARS-CoV-2 cu cel puțin o doză, iar în ceea ce privește strict cadrele didactice, aproape 50% dintre aceștia sunt vaccinați cu cel puțin o doză.

    „”, a declarat Cîmpeanu, în cadrul unei conferinței.

    Potrivit ministrului, pe lângă cei 60.000 de profesori înscriși inițial, s-au vaccinat alți peste 63.000. Majoritatea acestora sunt cadre didactice, întrucât aceștia au avut prioritate, având contact direct cu elevi. O altă categorie prioritară au fost angajații din școlile speciale. Profesorii au beneficiat și de un sistem de vaccinare prioritară, până pe data de 10 martie. Majoritatea celor cu vârsta până în 55 de ani au fost imunizați cu serul AstraZeneca.