Ambasadorul Rusiei în UK spune că familiei regale britanice i s-a recomandat să nu aibă niciun contact cu ambasada rusă...

Via: rfi.ro

Întrebat de Izvestia dacă au existat contacte cu regele Charles al III-lea, ambasadorul Andrei Kelin a declarat: “Nu, și știu că membrilor familiei regale li se recomandă să nu mențină sau să intre în contact cu ambasada rusă”.

Palatul Buckingham nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii în afara orelor normale de lucru.

Relațiile Rusiei cu Occidentul se află la cel mai scăzut nivelul minim din timpul Războiului Rece, după ce președintele Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei pe 24 februarie, iar Occidentul a impus Rusiei cele mai severe sancțiuni din istoria modernă.

Kelin a declarat că majoritatea politicienilor din Occident au devenit “fluturi de o zi” care nu se gândesc prea serios la viitor și sunt obsedați de obținerea de puncte politice inutile.

“Acest lucru îi privează de înțelegerea a ceea ce se va întâmpla peste o lună și peste un an cu Ucraina”, a spus Kelin. “La urma urmei, dacă lucrurile continuă așa, Ucraina va deveni un stat eșuat, o gaură neagră care va trebui peticită.”

El a spus că oamenii de afaceri ruși, inclusiv așa-numiții oligarhi care au câștigat averi fabuloase după căderea Uniunii Sovietice, nu mai consideră Londra ca fiind un refugiu sigur.

“Nimeni nu ar mai considera acum Regatul Unit un refugiu sigur; s-a dovedit a fi un paradis pentru pirați”, a spus el.

Citește articolul pe rfi.ro