Andreea Răducan a demisionat de la conducerea Federaţiei Române de Gimnastică

Via: Newmoney.ro

Andreea Răducan a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că a demisionat din funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică după ce loturile României au ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„Au fost doi ani grei, în care am încercat cu echipa pe care am avut-o să dezvolt proiecte frumoase pentru gimnastică. Am venit la cârma federaţiei cu mult entuziasm, cu dorinţa de a face ca lucrurile să arate din ce în ce mai bine, eram conştienţi că nu va fi uşor. Nu se pot întâmpla minuni peste noapte şi era nevoie de unitate. Ori mesajul nu a fost înţeles, ori nu a fost îmbrăţişat de o mare parte din cei din lumea gimansticii. Pe bârnă era mult mai simplu decât aici, în FR Gimnastică. Din punctul meu de vedere sportivii şi antrenorii au avut toate condiţiile pentru a-şi asigura activitatea aşa cum trebuie. Ceea ce ne-a lipsit a fost o echipă care să înţeleagă că este nevoie de o schimbare. După ce am venit la federaţie am dorit să facem câteva schimbări în rândul colectivelor tehnice, nu am reuşit la momentul acela.

După ratarea JO, acest lucru nu mai trebuie să se întâmple. Neîndeplinirea obiectivului de a ne califica cu ambele echipe la JO m-a făcut să mă gândesc dacă sunt omul potrivit în cadrul acestei federaţii. Am considerat că este nevoie de schimbare, cu gândul acesta am venit în federaţiei şi aşa am continuat şi l-am expus şi după ratarea calificării la JO. O parte din membrii Comitetului Executiv nu doresc să facă o schimbare spunând că nu sunt soluţii. Dacă noi nu găsim soluţii însemană că nu suntem oamenii potriviţi să ducem mai departe această muncă la FRG. Nu sunt dispusă să-mi asum ceea ce nu s-a făcut în ultmii 20 d ani nici ceea ce nu se face în continuiare, motiv pentru care am decis în urma Comitetului Executiv de săptămâna trecută să pun punct prezenţei mele în fruntea federaţiei de gimnastică. Rămân aproape de acest sport, iubesc gimnastica, iubesc copiii care practică acest sport.

Din cauza orgoliilor foarte mari sau a neputinţei am ajuns în această situaţie. Cosinder că strategia cu care am venit eu în fruntea FRG nu înlocuieşte startegia antrenorilor federali şi dacă nu se doreşte acest lucru eu nu pot să continui în acest ritm. Am venit voluntar şi cu bune inteneţii la FRG, cu regret părăsesc această federaţie. Mulţumesc mult partenerilor noştri MTS şi COSR, care ne-au susţinut şi din punct devedere moral şi financiar”, a declarat Răducan.

    Doar doi sportivi s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo

    La Campionate Mondiale de gimnastică din octombrie, doar Marian Drăgulescu, 39 de ani, locul 4 în finala de la sărituri, a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice, dintre băieţi, şi va concura în aceeaşi probă la Tokyo. La feminin, România va fi reprezentată la JO doar de Maria Holbură, 19 ani, la individual-compus.

    Fosta campioană mondială şi olimpică Andreea Răducan a fost aleasă, la 4 august 2017, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică, ea succedându-i în funcţie lui Adrian Stoica, care a condus FRG din 2006.

    Citește articolul pe Newmoney.ro