Andrei Țăranu: Premierul Nicolae Ciucă încercă să reînnoade firele cu PNL-ul istoric

Via: rfi.ro

Klaus Iohannis spune că prioritatea absolută este aceea de a gestiona eficient crizele serioase din prezent. El justifică de asemenea decizia PNL de a face o alianță de guvernare cu PSD, invocând nevoia de stabilitate.

În paralel, social-democrații au lansat în ultima vreme în spațiul public teme care au pus PNL-ul în dificultate, cel mai recent exemplu fiind eliminarea cotei unice de impozitare.

Politologul Andrei Țăranu spune la RFI cum poate fi privit întregul tablou, în lumina evenimentului PNL de marți: ”Cred că înainte de a vorbi despre o ofensivă a întregului PNL, putem vorbi mai degrabă de o ofensivă a premierului Ciucă și implicit a președintelui PNL Ciucă, care are nevoie de o legitimare mult mai puternică în vârful partidului. Domnia sa a trebuit la fel ca și fostul președinte să obțină dispensă de vechime, pentru a putea candida și iată, a câștiga președinția PNL-ului și atunci încercarea este de a reînnoda firele cu PNL-ul istoric”.

Andrei Țăranu comentează de asemenea în interviul acordat RFI modul în care s-a poziționat PSD în raport cu liberalii, în contextul contrelor pe tema cotei unice.

Citește articolul pe rfi.ro