ANM: Cod galben şi portocaliu de ploi şi vânt în mai multe zone din ţară

Via: Newmoney.ro

ANM a emis mai multe avertizări cod galben şi portocaliu care vizează mai multe zone ale ţării şi sunt valabile până vineri seară, la ora 21.00. Precipitaţiile pot ajunge la 70 de litri pe metru pătrat, iar vântul va depăşi la rafală 100 de kilometri la oră.

Potrivit ANM, este cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, în intervalul 15 septembrie, ora 14:00 – 16 septembrie, ora 21:00, în vestul, centrul şi nord-vestul ţării, precum şi în zonele de munte.

”Vor fi perioade cu averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi izolat 40 l/mp. Perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică şi ploi abundente vor fi în zilele următoare în cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere în regiunile intracarpatice”, a transmis ANM.

De asemenea, este cod portocaliu, în intervalul 15 septembrie ora 17:00 – 16 septembrie, ora 12:00, în Banat, Crişana, vestul Transilvaniei şi nordul Carpaţilor Orientali. ”Vor fi perioade cu averse torenţiale, vijelii puternice, frecvente descărcări electrice şi pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de peste 40…60 l/mp şi izolat 70 l/mp”, a mai precizat ANM.