ANM: Ploi abundente în cea mai mare parte a ţării

Via: Newmoney.ro

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat, luni, avertizările meteorologice, anunţând ploi abundente în cea mai mare parte a ţării. Şase judeţe din nordul Olteniei, nord-vestul Munteniei şi sud-vestul Transilvaniei şi parţial judeţul Sibiu sunt sub avertizare Cod portocaliu de ploi abundente.

Conform ANM, de luni de la ora 10:30 şi până marţi, 23 august, la ora 22:00 este în vigoare o avertizare Cod portocaliu de ploi abundente

În nordul Olteniei, nord-vestul Munteniei şi sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu averse torenţiale. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă de 40…50 l/mp şi pe arii restrânse de peste 60…70 l/mp, transmit meteorologii.

    În regiunile sud-estice disconfortul termic va fi în continuare ridicat, precizează ANM.

    Luni la lora 11:40 a intrat în vigoare o atenţionare nowcastig Cod portocaliu care anunţă averse torenţiale care vor acumula peste 35 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, grindină în judeţul Ilfov în localităţile Periş, Gruiu, Baloteşti, Moara Vlăsiei, Snagov, Ciolpani, Tunari, Corbeanca, Dascălu. Avertizarea expiră la ora 12:40.

    ISU Bucureşti-ILfov anunţă că a transmis populaţiei din loclaităţile vizate mesaj Ro-Alert,

    Tot luni de la ora 11:50 este valabilă, până la ora 13:00 o avertizare nowcasting Cod portocaliu pentru judeţul Bacău, localităţile Comăneşti, Dărmăneşti, Asău, Agăş, Ghimeş-Făget, Palanca, Brusturoasa, unde se vor semnala : averse ce vor acumula peste 35..40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină.