Aplicația Free Now estimează peste 250.000 de comenzi în noaptea dintre ani

Via: Newmoney.ro

Free Now, parte a celei mai mari platforme europene de mobilitate urbană deținută de Daimler și BMW, așteaptă o creștere de 40% a numărului de curse comandate prin aplicație de Revelion comparativ cu perioada similară a anului 2018.

Free Now, aplicație care integrează atât taxi, cât și ridesharing, va asigura călătorii fără tarif dinamic bucureștenilor în noaptea dintre ani. „În plus, pasagerii beneficiază de 50% discount pentru toate cursele achitate cu cardul, iar în același timp, șoferii Free Now vor primi cele mari bonusuri din an, fiind motivați suplimentar pentru a rămâne activi în această perioadă”, explică Andrei Frunză, CEO Clever / Free Now (foto).

Peste un milion de români au călătorit cu Free Now

În acest an, peste un milion de români au călătorit cu Clever și Free Now. În total, 2019 va fi încheiat cu peste 30 de milioane de curse, cu 50% mai multe decât anul anterior, iar pentru 2020 Free Now estimează o creștere cel puțin similară.

Aplicația Free Now este disponibilă din decembrie în București și în alte 100 de orașe din nouă țări europene în care grupul operează – Germania, Marea Britanie, Irlanda, Spania, Portugalia, Italia, Polonia, Austria și Suedia. Din 2020, noua aplicație va fi lansată și în alte orașe din România unde Clever are deja prezență.

    Free Now face parte din grupul Now rezultat din fuziunea serviciilor de mobilitate urbană ale BMW și Daimler. Celelalte verticale de business ale grupului, pe plan internațional, sunt Share Now – serviciu de închiriere maşini direct de pe stradă, care permite clienţilor să închirieze şi să plătească pentru vehicule cu ajutorul smartphone-ului, oriunde și oricând, Park Now – serviciu de parcare digitală prin care utilizatorii pot găsi soluţii pentru parcare, pot rezerva un loc şi pot gestiona timpul de parcare, având inclusiv posibilitatea să plătească electronic pentru locul de parcare ocupat, Charge Now – serviciu destinat șoferilor de mașini electrice care oferă localizare simplă și rapidă a punctelor de încărcare electrică și plată prin aplicație și Reach Now – o altă aplicație pentru servicii de transport.

    Mytaxi s-a transformat în Free Now

    Free Now a fost fondată sub numele de mytaxi, în iunie 2009, și a fost prima aplicație de taxi din lume care a stabilit o legătură directă între pasagerii și șoferii de taxi. În iulie 2019, aplicația mytaxi a devenit Free Now, parte dintr-o familie de branduri globale de mobilitate. Cu 14 milioane de pasageri și peste 100.000 de șoferi, Free Now este acum unul dintre cei mai importanți furnizori de mobilitate urbană din Europa. Din februarie 2019, Free Now face parte din joint venture-ul dintre BMW și Daimler, și are astăzi o echipă de peste 700 de angajați care lucrează în 26 de birouri internaționale, furnizând servicii în peste 100 de orașe europene.