Arad: Marş al motocicliştilor pentru susţinerea campaniei de vaccinare anti-COVID-19

Via: Newmoney.ro

Zeci de motociclişti au participat, joi seară, la un marş pe străzile municipiului Arad, pentru a-şi arăta susţinerea pentru campania de vaccinare anti-COVID-19, iar la final participanţii au mers la centrul de vaccinare drive-thru, unde cei care nu erau deja imunizaţi au primit prima doză de ser Pfizer.

Acţiunea a fost organizată de Clubul Motocicliştilor MC Burnout Arad, care a fost susţinut de Prefectură, Primăria Arad şi Direcţia de Sănătate Publică. Peste 50 de motociclişti s-au adunat în Piaţa Revoluţiei, de unde au pornit în marş pe principalele artere rutiere din oraş, pentru a promova campania de imunizare prin vaccinare „De drag pentru Arad”, începută de administraţia municipală.

„, a declarat unul dintre motocicliştii participanţi, Lehel Pal.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Horea Timiş, a spus că acţiunea este debutul unei „campanii de promovare a vaccinării”. „„, a spus Horea Timiş.

    Miercuri, Primăria Arad a deschis primul centru de vaccinare de tip drive-thru din judeţ, care are disponibile peste 200 de locuri pe zi pentru administrarea serului de la Pfizer fără programare, însă autorităţile spun că vor creşte capacitatea dacă există interes. Vaccinarea direct din maşină se poate face zilnic între orele 8,00 şi 20,00.

    De la începutul campaniei de imunizare, 65.123 de persoane din judeţul Arad au primit o primă doză de vaccin, iar 38.845 de persoane au primit şi a doua doză, conform datelor furnizate, joi, de Nucleul Judeţean de Coordonare a Activităţilor de Vaccinare Arad.