Armata ucraineană confirmă atacul cu rachete asupra bazei aeriene rusești din Crimeea

Via: rfi.ro

Într-un articol scris în colaborare cu deputatul Mykhailo Zabrodskyi și publicat pe agenția de știri de stat Ukrinform, Valeriy Zaluzhnyi, comandantul suprem al armatei ucrainene, a declarat că loviturile au fost efectuate cu rachete, fără a da detalii.

Până acum, Ucraina a făcut doar aluzii la implicarea sa în loviturile din Crimeea, un oficial de rang înalt declarând sub anonimat pentru Reuters că exploziile de la baza aeriană au fost opera unor sabotori ucraineni de la sol, potrivit Reuters.

Scriind despre răspunsul Ucrainei la ceea ce în editorial se spune că a fost strategia Moscovei de a „distanța” războiul de cetățenii ruși, Zaluzhnyi și Zaborodskyi au scris despre „eforturile reușite ale Forțelor Armate ale Ucrainei de a transfera fizic ostilitățile către… Crimeea”.

Vorbim despre o serie de lovituri de succes cu rachete împotriva bazelor aeriene inamice din Crimeea, în primul rând, aerodromul Saky”, se arată în articol. O notă de subsol a precizat că atacul de la Saky a fost o „lovitură combinată” care a avut loc pe 9 august și a scos zece avioane de luptă rusești „din acțiune”.

Explozii puternice în zona unei baze militare ruseşti din Crimeea (Reuters)

Citește articolul pe rfi.ro