Atac cu rachete rusești asupra unei maternități din Ucraina. Un bebeluș a fost ucis

Via: rfi.ro

Oleksandr Staruh, şeful administraţiei militare regionale Zaporojie, a anunţat miercuri pe Telegram că forţele ruseşti au tras cu „rachete uriaşe” asupra unei mici maternităţi din spitalul oraşului Vilniansk.

Mama copilului a fost salvată, la fel şi un medic, au anunţat ulterior serviciile pentru situaţii de urgenţă, care spun că sub dărâmături nu se mai află nicio persoană.

Vilniansk este controlat în prezent de ucraineni, în timp ce părţi din regiunea Zaporojie, din care orașul face parte, inclusiv centrala nucleară, au fost ocupate şi anexate ilegal de Moscova.

„Inamicul a decis din nou să încerce să realizeze prin teroare şi crimă ceea ce nu a putut realiza timp de nouă luni şi nici nu va putea realiza. În schimb, va fi tras la răspundere pentru tot răul pe care l-a adus în ţara noastră”, a transmis la rândul său preşedintele Volodimir Zelenski

Pe de altă parte, două persoane au fost ucise în bombardamentele ruseşti din cursul nopţii în regiunea ucraineană Harkov, a declarat miercuri un oficial ucrainean de rang înalt, citat de CNN și news.ro.

Kirilo Timoşenko, adjunct al şefului biroului preşedintelui ucrainean, a anunţat pe Telegram că o clădire rezidenţială, o clinică medicală şi o şcoală au fost lovite în atacuri ruseşti asupra oraşului Kupiansk.

Luni de zile, bombardamentele şi raidurile cu rachete ruseşti au vizat infrastructura civilă din diferite părţi ale Ucrainei, inclusiv din Harkov, unde trupele ruseşti de ocupaţie au fost alungate de o contraofensivă ucraineană.

Citește articolul pe rfi.ro