Avalanșă de cereri pentru închiderea școlilor. Expertă: Era inevitabil, nu s-a făcut nimic

Via: rfi.ro

Antonia Pup, coordonatoare de advocacy la Societatea Academică din România (SAR), explică de ce s-a ajuns în situația în care tot mai multe școli cer închiderea și trecerea în online: ”Dacă stăm sincer și analizăm, o să vedem că în afara menținerii școlilor deschise cu orice preț, ministrul preferat al lui Klaus Iohannis nu a realizat foarte multe în sistemul educațional. Am asistat la degajarea unor perdele de fum, dacă ne gândim că ministerul a anunțat cu surle și trâmbițe că vrea să revoluționeze sistemul educațional, astfel încât el să devină echitabil doar prin eliminarea unei rubrici din catalog și până la faptul că deși elevii nu beneficiază în continuare de manuale de bună calitate, profesorii nu au fost instruiți cum trebuie pentru predarea online, care era inevitabilă încă din această vară și până la educația remedială, care a fost un fiasco”.

În opinia sa, ”ministrul și-a scos cămașa și a mers cu pieptul să lupte pentru menținerea școlilor deschise (…). Sistemul de învățământ preuniversitar nu este nici măcar acum pregătit pentru învățarea online”.

Cîmpeanu: Un val patru al pandemiei nu va fi atât de agresiv încât să pună probleme derulării normale a procesului de învăţământ

Cum începe școala? ”Cursurile s-ar putea muta online în cel mult o lună”

Putea fi prevenită închiderea școlilor? ”Acest lucru vine ca un răspuns la situația epidemiologică tragică în care se află România, deci era inevitabil, nu e ca și cum nu știam că aici se va ajunge. Problema e că nu s-a făcut nimic în acest sens”, spune reprezentanta SAR.

Citește articolul pe rfi.ro