Belarus: exerciții militare la granița cu Polonia

Via: rfi.ro

Exerciţiile, programate să aibă loc până pe 14 septembrie, vizează ”antrenamente pentru eliberarea teritoriului ocupat temporar de un inamic convenţional şi recăpătarea controlului asupra regiunilor de frontieră”, specifică instituţia de apărare de la Minsk.

Potrivit ministerului, numărul de trupe şi de echipamente militare implicate în aceste manevre nu necesită trimiterea unei notificări Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), în conformitate cu regulile organizaţiei de securitate paneuropene.

Exerciţiile sunt supervizate de către şefului Statului Major General al Forţelor armate belaruse, Viktor Gulevici, precizează agenţia oficială de presă belarusă Belta.

Belarus, cel mai apropiat aliat al Rusiei, a pus la dispoziţia armatei ruse teritoriul ţării sale pentru a ataca Ucraina, în ceea ce Kremlinul numeşte drept o ‘operaţiune militară specială’, în realitate o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva unui stat suveran, primul conflict de acest gen în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial, precizează Reuters.

Citește articolul pe rfi.ro