Boicot: PMP cere ministrului muncii să nu dea pensiile prin băncile austriece din România

Via: rfi.ro

Partidul Miscarea populara cere ministrului Muncii să nu mai plătească pensiile românilor prin băncile austriece. Liderul formațiunii, Eugen Romac a declarat la RFI că inițiativa aparține lui Gheorghe Baciua, vicepreședinte al partidului și s-a raliat acesteia. In acest sens, în scrisoarea deschisă adresată ministrului Muncii, Marius Budăi, se face referire la votul negativ dat de Austria admiterii României în Schengen și se solicită ca Guvernul României să demonstreze Austriei că luptă pentru drepturile și interesele românilor cu toate instrumentele pe care statul le are la dispoziție.

Redăm textul scrisorii deschise, adresată ministrului Muncii, Marius Budăi:

”Domnule ministru,

În urma votului negativ dat de Austria admiterii României în Schengen, Partidul Mișcarea Populară vă cere să puneți capăt convențiilor încheiate de Casa Națională de Pensii Publice cu Banca Comercială Româna și cu Raiffeisen Bank pentru plata pensiilor românilor.

Dacă doriți cu adevărat să arătați Austriei că suntem serioși și că nu suntem dispuși să acceptăm tratamentul necorespunzător pe care îl primim, aveți prilejul să le trimiteți astfel austriecilor un mesaj puternic și să le arătați că acțiunile lor au consecințe. Înțelegem că atât PSD cât și PNL îndeamnă românii să boicoteze firmele austriece, dar considerăm că statul român nu utilizează pârghiile pe care le are la dispoziție în relația cu aceste firme.

Atragem atenția asupra faptului că, în timp ce oamenii pot boicota companiile austriece, statul român are mecanisme și pârghii legale și instituționale mult mai puternice. Ministerul Muncii, de exemplu, poate să înceapă prin a nu mai plăti pensiile românilor prin băncile austriece. Să plătiți aceste pensii prin băncile românești. Vreți să vă arătați, în calitate de ministru, demni în fața Austriei? Luați măsuri, treceți la acțiune. Nu rămâneți un simplu demagog. Sperăm că veți lua în considerare propunerea PMP și veți acționa în consecință. Demonstrați Austriei că Guvernul României luptă pentru drepturile și interesele românilor cu toate instrumentele pe care statul le are la dispoziție.”

Citește articolul pe rfi.ro