Boris Johnson pare să-l sfideze pe Donald Trump

Via: rfi.ro

După ce a promis că va îmbunătăți infrastructura tehnologică a Marii Britanii, premierul pare să ia în considerare acceptarea gigantului tehnologic chinez la dezvoltarea rețelei britanice 5G.

Politico transmite că o delegație a Agenției de Securitate Națională a SUA (NSA) a mers luni la Londra pentru discuții cu omologii britanici, cea mai recentă vizită din cadrul unei campanii care a durat un an, prin care guvernul american caută să-și convingă aliații europeni să blocheze firma chineză de telecomunicații.

Informațiile apărute în urma ședinței de luni sugerează că SUA au avertizat guvernul britanic că „ar fi o nebunie” să utilizeze tehnologia Huawei în rețeaua 5G a țării.

Dar într-un interviu acordat marți BBC, premierul Boris Johnson a părut să conteste afirmația.

„Publicul britanic merită să aibă acces la cea mai bună tehnologie posibilă . Dacă unii se opun unei mărci sau alteia, atunci ei trebuie să ne spună : care este alternativa?”.

În urma unei rare intervenții a directorului general al MI5, Andrew Parker, oficialii și politicienii din U.K declară însă că premierul caută acum o soluție de compromis, scrie Politico.

Citește articolul pe rfi.ro