Brățări electronice pentru agresori, din 1 octombrie. Andreea Bragă (Filia): Au fost ucise femei deși aveau ordin de protecție în...

Via: rfi.ro

“Deja legea a fost întârziată. Trebuia să intre la începuul anului în vigoare. Procesul de achiziție este cel care durează mai mult timp. Din păcate, este urgent pentru că brățările electronice pot salva vieți. Sunt femei care au fost ucise cu ordin de protecție, sunt numeroși agresori care încalcă ordinele de protecție, în multe feluri și chiar de mai multe ori și au învățat că nu pățesc nimic concret, iar acest lucru descurajează femeile care trec prin violență să mai apeleze la autorități când văd că ele nu sunt în siguranță nici atunci când cer ajutorul”, explică la RFI, Andreea Bragă, coordonatoare advocacy la Centrul Filia.

Potrivit acesteia, în 2021 au fost aproximativ 11.000 de ordine de protecție provizorii și ordine de protecție emise pe parcursul unui an, cam 3.500 au fost încălcate. Dacă ne uităm la primele 6 luni ale anului 2022, vom vedea că au fost emise 6.000 de ordine de protecție provizorii și ordine de protecție, din care 1939 încălcate. Deci procentul rămâne undeva la 30% din ordinele de protecție care sunt încălcate, mai spune Andreea Bragă.

Ascultă aici interviul integral:

Citește articolul pe rfi.ro