BREAKING NEWS. Camera Reprezentanților a votat pentru inculparea lui Donald Trump

Via: rfi.ro

Astfel, este deschisă calea către destituirea lui Donald Trump, ce urmează a fi confirmată în urma votului care va fi dat în luna ianuarie de Congres. “Ziua de astăzi marchează punctul maxim al unuia dintre cele mai rușinoase episoade politice din istoria țării”, a transmis Casa Albă.

După mai bine de zece ore de dezbateri, articolul de inculpare a lui Donald Trump pentru abuz de putere a fost aprobat cu 230 de voturi pentru, din partea democraților şi 197 împotrivă, din partea republicanilor.Cel de-al doilea articol de inculpare- obstrucționare a Congresului, a fost adoptat cu 229 voturi „pentru” la 198 „împotrivă”.Donald Trump devine al treilea președinte american pus sub acuzare.

Casa Albă a declarat miercuri, printr-un comunicat, că inculparea președintelui american Donald Trump reprezintă unul dintre cele mai “rușinoase episoade politice din istoria țării”, relatează site-ul postului CNN. Afirmațiile au fost făcute în contextul în care Camera Reprezentanților din Statele Unite a votat în favoarea ambelor articole pentru inculpare în vederea demiterii președintelui Donald Trump.

“Ziua de astăzi marchează punctul maxim al unuia dintre cele mai rușinoase episoade politice din istoria țării. Fără a primi vreun vot din partea republicanilor și fără a oferi dovezi, democrații au forțat aprobarea celor două articole de inculpare împotriva președintelui în Camera Reprezentanților. Democrații au ales să continue cu această procedură în pofida faptului că președintele nu a făcut absolut nimic greșit”, se arată în comunicatul transmis de Casa Albă și citat de CNN.

Deși a încercat să transmită ideea că nu este afectat de procedura din Congres, Donald Trump nu a reușit să își ascundă furia. ”Ce minciuni îngrozitoare spuse de democrații buni de nimic, radicali de stânga. Acesta este un atac la adresa Americii și un asalt la adresa Partidului Republican”, a scris președintele pe Twitter, cu majuscule. Spre finalul dezbaterii, Trump a părăsit Casa Albă și s-a îndreptat spre un miting electoral în Michigan.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

Revenim cu detalii.

Citește articolul pe rfi.ro