Campanie de conștientizare:“Vă vedem, vă respectăm, împreună acționăm!”

Via: rfi.ro

E momentul să le arătăm că le apreciem efortul, explică la RFI Aurora Martin de la Agenția pentru Egalitate de Șanse

Campania, desfășurată de ANES în cooperare cu Institute for Social Studies of Gender, are în vedere valorizarea cu prioritate a muncii personalului auxiliar din unitățile de asistență medico- socială.

“E vorba despre situații în care femeile își arată grija față de ceilalți. Și iată, înfruntă riscurile și continuă să facă ceea ce sunt obișnuite să facă. Femeile despre care vorbim aparțin unor sectoare preponderent feminizate, care, de multe ori, sunt și mai prost plătite.

Poate că ar fi cazul să ne reconfigurăm cumva modelele în societate și să vedem că, iată, în această perioadă în care am avut nevoie de oameni, au fost acolo niște oameni pe care nu i-am observat de obicei, cărora poate că nici nu le-am dat bună-ziua când am trecut pe lângă ei, dar care ne-au asigurat acel confort ca să mergem înainte” explică Aurora Martin de la Agenția pentru Egalitate de Sanse între Femei și Bărbați.

Campania se va desfășura timp de o săptămână prin postarea de mesaje video de susținere și de recunoaștere a eforturilor depuse de aceste femei. Mesajele sunt transmise de personalități publice din diferite sectoare.

Citește articolul pe rfi.ro