Campioana de la Los Angeles, Ecaterina Szabo, felicitată de ministrul Sportului, de ziua ei

Via: rfi.ro

La Jocurile Olimpice de vară din 1984, din Los Angeles, Ecaterina Szabo a reușit una dintre cele mai mari performanțe ale României în istoria Jocurilor Olimpice- a devenit prima sportivă din istoria țării cu patru medalii de aur câștigate la aceeași ediție a Jocurilor. Szabo a obținut și un argint la acea ediție.

“Momentul Los Angeles 1984, vârful absolut al performanțelor olimpice ale României, i se datorează și ei. A obținut atunci patru medalii de aur și una de argint. Este în top 10 al sportivilor români din toate timpurile, că număr de medalii olimpice, ne reprezintă în International Gymnastics Hall Of Fame. Gimnastica românească a strălucit prin Ecaterina Szabo și cele 28 de medalii ale sale, din care 15 de aur, este un erou al sportului, cu toate acestea, așa cum mi-a spus anul trecut, sunt singurul ministru care a primit-o și felicitat-o vreodată. O voi face și acum, cu ocazia zilei de naștere, mulțumindu-i pentru tot ce ne-a dăruit.
La mulți ani fericiți! Îi meritați și vă suntem recunoscători.”, a scris ministrul Sportului, Eduard Novak pe pagina sa de socializare.

Gimnasta Ecaterina Szabo și ministrul Sportului, Eduard Novak
Sursa imaginii:
Facebook/ Eduard Novak

Citește articolul pe rfi.ro