Cântarul, inamicul principal din izolare. Câteva sfaturi de la nutriționista Nicoleta Mîndrescu

Via: rfi.ro

Medicul nutriționist Nicoleta Mîndrescu spune că, în această perioadă de izolare, consumul de alimente a crescut cu cel puțin 10%. ”La cei mai mulți dintre noi, numărul de gustări a crescut” afirmă ea.

Concomitent, nivelul de activitate fizică a scăzut foarte mult. În consecință, problemele cu greutatea sunt inerente, spune medicul.

Nutriționista mai spune că își sfătuiește toți pacienții ca în această perioadă să facă minimum 30-40 de minute de gimnastică în fiecare zi.

Ea explică faptul că factorul psihologic este și el foarte important. ”În condiții de izolare, la multe persoane crește în intensitate starea de anxietate. În aceste condiții, una din recompensele pe care oamenii și le acordă sunt recompensele alimentare”, spune Nicoleta Mîndrescu.

Medicul avertizează că, așa cum s-a văzut și din statistice morbide din această perioadă, obezitatea este un factor agravant extrem de important pentru boli infecțioase, cum este COVID-19.

În fine, nutriționista îi sfătuiește pe cei care stau mult timp acasă să își facă un plan alimentar și să consume alimente gătite simplu, în porții mai mici. Ea spune că indicate sunt alimentele mai sărace în grăsimi, zaharuri sau sare și cele cu un aport mărit de fibre.

Ascultă:

Citește articolul pe rfi.ro