Ce cadouri fac românii de Moş Nicolae

Via: Newmoney.ro

Un studiu de piață realizat pe un eșantion online arată care este suma pe care o vor scoate românii pentru cadourile de Moș Nicolae. Studiul realizat de MEDNET Marketing Research Center relevă că o persoană din zece nu va cumpăra nici un cadou pentru această sărbătoare.

Potrivit celui mai recent studiu de piață 89,6% din persoanele chestionate în mediul urban intenționează să cumpere cadouri pentru persoanele dragi cu ocazia sărbătoririi Sfântului Nicolae care va avea loc vineri, 6 decembrie.

Cât vor cheltui românii pentru cadourile de Moș Nicolae

Cercetarea de piaţă arată că restul persoanelor (10,4%) nu vor cumpăra niciun cadou. Asta înseamnă că 1 român din 10 va rămâne cu bani în buzunar după sărbătoarea de Moș Nicolae.

Suma medie pe care o va cheltui o persoană pentru cadourile de Moș Nicolae va ajunge la 355,38 lei. Anul acesta se înregistrează o creștere ușoară față de 2018 când un român a cheltuit în medie 345,26 lei, potrivit hotnews.ro.

  Cadouri preferate

  Cele mai cumpărate cadouri anul acesta rămân dulciurile. Peste 72,5% din români vor pune în ghetuțe bomboane, prăjituri sau alte dulciuri. Și în acest an următorul cadou pe lista românilor este legat de jucării (44,2%). Studiul arată că 41,8% dintre persoane vor face cadou articole de îmbrăcăminte sau încălțăminte.

  De asemenea, printre cadourile pe care românii le oferă de Moș Nicolae se mai numără fructe, cosmetice, parfumuri, cărți, articole de design, bijuterii sau accesorii. Cei mai generoși vor oferi cadou telefoane sau tablete, în timp ce persoanele care nu au timp să ajungă în magazine, oferă bani (1,5%).

  Românii vor cumpăra cadourile din magazine

  Majoritatea persoanelor se vor deplasa la magazinele fizice pentru a achiziționa cadouri pentru cei dragi. 86,6% dintre români preferă să simtă textura materialelor sau să încerce jucăriile pe care le cumpără. La polul opus 45,2% dintre respondenți aleg magazinele online.

  Sunt și persoane care doresc să le ofere celor dragi cadouri personalizate sau unice. Acesta este motivul pentru care un sfert dintre orășeni (25,7%) vor cumpăra cadouri de Moș Nicolae din târgurile de Crăciun sau magazine specializate.

  Idei pentru cadouri tradiţionale

  — monedele „de aur” de ciocolată, care simbolizează monedele din cunoscuta minune a Sfântului Nicolae, care a aruncat punguliţe cu aur printr-un coș de fum sau printr-o fereastră pentru a le ajuta pe cele trei fete sărace să îşi facă zestre;

  — portocalele simbolizează, de asemenea, aurul pe care l-a dăruit Sfântul Nicolae săracilor;

  — acadelele în formă de baston, care simbolizează cârja de episcop.

  Sunt foarte potrivite de oferit în dar şi produse tradiţionale precum coşuleţe, împletituri, străchini, blide, ştergare, marame, bijuterii cu motive populare lucrate manual şi alte produse de artizanat.

Citește articolul pe Newmoney.ro