Ce nereguli a descoperit ANPC pe litoralul românesc

Via: Newmoney.ro

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a făcut publice primele rezultate ale activității structurii de control special create, ”Comandamentul Litoral 2021”. Astfel, în perioada 1-8 iulie 2021, comisarii ANPC au efectuat 192 actiuni de control.

”După prima săptămână plină a Comandamentului, rezultatele consilierii operatorilor economici, care activează, în acest sezon, pe litoral, și-au făcut simțită prezența și, ca urmare a acestor verificări, au fost aplicate 204 avertismente, urmând ca micile probleme găsite să fie remediate în cel mai scurt timp, iar echipele ANPC să revină pentru a se convinge de acest lucru”, a declarat Claudiu Dolot, Președintele ANPC.

Totuși, în 31 de cazuri, au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare de 142.400 lei.

Acestora li s-au adăugat 14 măsuri complementare de oprire temporară a prestării serviciului pentru tot atâtea unități de alimentație publică de pe întreg litoralul.

    De asemenea, au fost oprite definitiv de la comercializare și retrase din circuitul consumului uman, produse alimentare în valoare totală de peste 22.000 lei și oprite temporar de la comercializare până la remedierea deficiențelor constatate, produse în valoare totală de aproximativ 320.000 lei.

    Cele mai importante abateri constatate de comisarii ANPC au fost: