Ce planuri are Origin and Natural, un business care produce produse din piele naturală reciclată

Via: Newmoney.ro

Origin and Natural, o afacere care produce produse din piele naturală reciclată, accesorii de marochinărie moderne și decorațiuni pentru casă, și-a conturat în 2022 planurile pentru un business îndrăzneț, mizând pe sustenabilitate și grija față de mediu.

Se știe deja de multă vreme că industria de îmbrăcăminte și marochinărie este una dintre cele mai poluante industrii din lume din cauza sutelor de mii de tone de deșeuri generate în fiecare an. Tocmai de aceea, Origin and Natural a făcut un prim pas în conștientizarea unei probleme la nivel mondial și își dorește să aducă schimbarea de care cu toții avem nevoie.

”Prin produsele Origin ne dorim să aducem în viața oamenilor produse sustenabile, proiectate cu un tratament eco nepoluant, consum redus de apă și energie și care sunt foarte rafinate prin procesul de fabricație și design. Ambalajele noastre sunt certificate FSC și sunt fabricate cu materiale reciclate (carton, hârtie și lipici pe bază de apă). Scopul nostru va fi întotdeauna să aducem în viața oamenilor produse calitative cu cel mai mic impact posibil asupra mediului.” a declarat Maria Suzana Stamatie, Co-owner Origin and Natural.

Procesul de producție se realizează în exclusivitate in Europa, materia primă este produsă în Germania, produsele sunt proiectate în Paris și ulterior sunt fabricate în România, la Iași. Pe segmentul produselor din piele naturală reciclată nu mai există nicio altă companie care să producă astfel de produse în România.

    Media de preț a produselor sub brandul Origin and Natural este de 156 de lei, cel mai comandat produs fiind setul de suporturi rotunde pentru pahare, modelul pe negru, urmat de husa pentru Airpods.

    „În prezent, lucrăm la extinderea gamei de produse şi crearea de noi parteneriate cu retaileri şi distribuitori. Am demarat în acest moment listarea de produse pentru Emag Ungaria și Bulgaria, Suntem prezenți în Emag Romania, Vivre, Elefant, Glami și Etsy. Intenționăm să intrăm curând și pe Fashion Days. Ne dorim ca Origin And Natural să fie prezent cât mai mult pe piaţa din Europa.” adaugă Maria Suzana Stamatie.

    Portofoliul de produse cuprinde huse pentru laptop și telefon, portofele, port-documente, protecție de birou, suport pentru pahare și farfurii, accesorii pentru organizare etc, toate confecționate din piele naturală reciclată. Compania a încheiat un parteneriat cu un wine shop și a creat pachete cadou care includ o sticla de vin Bio (alb, rosu, rose), două pahare, suporturi din piele reciclată pentru pahare, un semn de carte din piele reciclată și un tirbușon.