Ce se întâmplă cu elevii în perioada carantinei?

Via: rfi.ro

Președintele EDU CER, Ștefan Vlaston, explică la RFI de ce apar asemenea diferențe de abordare din partea cadrelor didactice: ”Diferențele țin de diferența de logistică digitală, care există între profesori, capacitatea profesorului de a folosi mijloace moderne. Ce s-a întâmplat pozitiv s-a întâmplat în marile orașe, la școlile de renume, unde profesorii sunt într-adevăr capabili să utilizeze resurse informatice de ultimă oră, dar să nu ne amăgim, în mediul rural, în micul urban, nu cred că toți profesorii au aceste resurse și de know-how, de capabilități de a utiliza astfel de capacități informatice și nici de logistică, de internet ridicat la o capacitate cum trebuie”.

”Pe de altă parte, nici elevii care sunt acasă nu-mi imaginez că urmăresc toți lecțiile online de pe TVR, că nimeni n-are cum să-i controleze dacă stau la televizor sau se joacă pe afară”, spune expertul.

Ștefan Vlaston propune ca ”în momentul de față, profesorii să fie considerați în concediu de odihnă, astfel încât să vină la școală obligatoriu în lunile iulie și august, dacă e nevoie și în felul ăsta să aibă o compensare a numărului de săptămâni de școală în concediu, respectiv la clasă”.

Interviul integral, cu soluțiile propuse de Ștefan Vlaston pentru acest an școlar, mai jos

Citește articolul pe rfi.ro