Ce „surprize” ne așteaptă vara aceasta la vacanțele pe care vrem să le facem în străinătate

Via: Newmoney.ro

­

După un 2020 în care turiștii români obiș­nu­iți să călătorească în străinătate au cău­tat destinații exotice izolate, aceștia ar pu­tea să se întoarcă anul acesta spre zo­nele cla­sice, pe care le frecventau în mod normal. Pentru noul sezon estival, gheața a fost spartă de Grecia, în condițiile în care multe țări vestice și-au anunțat intrarea în carantină sau prelungirea acesteia.

Încă de la începutul lunii martie, auto­ri­tățile elene din turism au anunțat că, din 14 mai, Grecia poate primi vizitatori. Este adevărat că o va face în condiții specifice, însă hotelierii sunt dispuși să deschidă uni­tățile de cazare, chiar dacă vor fi ne­voiți să reducă prețurile.

Pe aceeași lungime de undă este și Spa­nia, care așteaptă să scadă incidența îm­bol­năvirilor cu COVID-19 și să redevină „verde“ pentru turism.

    ­

    Venite din două părți, aceste beneficii mai reduc din presiunea pe buzunarul tu­ris­tului care este nevoit să-și facă testul PCR. Și asta, în condițiile în care Comisia Europeană dă ca sigură crearea unei ade­verințe electronice verzi pentru a facilita libera circulație, în condiții de siguranță, în interiorul UE, în timpul pandemiei. „Prin instituirea adeverințelor electronice verzi, adoptăm o abordare euro­peană pentru a ne asigura că cetățenii UE și membrii de familie ai acestora pot călă­tori în condiții de siguranță și cu minimum de restricții în această vară“, spune Didier Reynders, co­misarul european pentru Jus­tiție.

    ­

    „În perioada de early booking, activă încă, pachetele au reduceri între 10 și 35%“, de­ta­liază Burcea. Specialiștii din tu­rism cred că mulți români care vor să călăto­rească vor apela anul acesta la sistemul last mi­nute și se vor hotărî să plece în va­canțe externe cu doar câteva săptămâni înainte de data sejurului. Dar nu vor avea de pierdut nici cei care și-au plătit vacan­țele în avans, pentru că majoritatea tour operatorilor au anunțat că, în caz de intrare în carantină totală a orașului de domiciliu al tu­riștilor ori dacă sunt impuse măsuri de ca­rantină la destinație, aceștia își vor pri­mi banii înapoi.

    FOTO: Getty