CEC Bank a acordat sponsorizări de aproape 1 milion de lei către nouă spitale din linia întâi în lupta împotriva Covid-19

Via: Newmoney.ro

CEC Bank a anunţat marţi că a acordat sponsorizări de aproape 1 milion de lei către nouă spitale din linia întâi în lupta împotriva Covid-19, banii urmând să fie folosiţi pentru achiziţia de echipamente şi materiale sanitare necesare personalului din spitale.

„CEC Bank, instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie şi cea mai extinsă reţea teritorială din România, se alătură luptei împotriva răspândirii pandemiei de coronavirus. CEC Bank a acordat sponsorizări în valoare de aproximativ un milion de lei (200.000 de euro) către nouă spitale publice din cele mai afectate regiuni ale ţării, pentru achiziţia de echipamentele de protecţie şi materiale necesare pentru personalul din spitalele din România”, arată banca într-un comunicat.

CEC a sponsorizat 9 spitale

Au fost sponsorizate nouă spitale – din Bucureşti şi din oraşe medii şi mici din opt judeţe unde se înregistrează un număr mai ridicat de îmbolnăviri decât media la nivelul ţării: Suceava (Spitalul Judeţean de Urgenta Sf. Ioan cel Nou Suceava), Timiş (Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” Lugoj), Alba (Spitalul Municipal Blaj), Hunedoara (Spitalul Municipal Orăştie), Constanţa (Spitalul Municipal Medgidia), Braşov (Spitalul Municipal „Aurel Tulbure” Făgăraş), Neamţ (Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ) şi Galaţi (Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci).

CEC Banks-a implicat în cauze relevante pentru români şi pentru comunităţile aflate în nevoie. Sponsorizăm aceste nouă spitale din oraşe mai mici – dar care se află în comunităţile cele mai afectate de noul coronavirus. De asemenea, am lansat oferte speciale de creditare pentru salariaţii din spitale – pentru a ne arăta recunoştinţa faţă de cei care luptă în prima linie şi au grijă de noi şi am luat măsuri speciale pentru plata pensiilor, pentru a proteja persoanele vârstnice, cei mai vulnerabili în faţa acestei boli”, declară Bogdan Neacşu, preşedinte – director general CEC Bank.

    Sumele vor fi folosite pentru achiziţia de echipamente şi materiale sanitare necesare personalului din spitale pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

    Banca anunţă totodată măsurile luate în contextul pandemiei de Covid-19: toţi clienţii CEC Bank pot beneficia de aplicaţia de Mobile Banking gratuit, timp de 6 luni, oferte speciale pentru salariaţii din spitale la creditele de consum şi la cele pentu locuinţe, precum şi facilităţi pentru plata pensiilor, trimiterea, în mod gratuit, a cardurilor de debit la domiciliul clienţilor care îşi încasau pensiile la ghişeu şi încasarea pensiilor în numerar, la domiciliu, fără taxe suplimentare.

    Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent peste 2 milioane de clienţi, cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi active de 29,3 miliarde lei, la sfârşitul anului 2018.

    Statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, este unicul acţionar al CEC Bank, iar în luna noiembrie 2019, în urma acordului Comisiei Europene, capitalul băncii a fost majorat cu 940 milioane lei.