Cel mai mare importator auto din România: Livrările noastre au crescut cu 7% față de anul anterior

Via: Newmoney.ro

Porsche România, cel mai mare importator auto din România, a încheiat anul 2019 cu un număr total de 35.332 mașini livrate clienților, cu 7% mai mult față de anul precedent.

„a declarat Brent Valmar, director general Porsche România.

„, a adăugat Valmar.

a declarat Elmar Geisler, director general Porsche România.

  Anul trecut segmentul care a impulsionat decisiv evoluția pieței auto este cel al modelelor SUV.

  SUV-urile incluse în portofoliul mărcii SEAT – Arona, Ateca și Tarraco – au contribuit, de altfel, la o creștere de aproape 48% a livrărilor de mașini pentru marcă. Jumătate din livrările totale de automobile SEAT au avut ca obiect un model SUV.

  Volkswagen și ŠKODA au rămas anul trecut cele mai căutate mărci din portofoliul Porsche România, cu livrări totale de 15.155 de unități, respectiv, 13.898 de unități.

  Evoluția mărcii Volkswagen a fost susținută puternic, de asemenea, de cererea pentru SUV-uri. Până la finalul anului marca livrase clienților săi un total de 6.800 modele SUV, cu 51% mai mult decât în 2018. SUV-urile au acum o pondere de 45% livrările totale Volkswagen din România.

  Și marca ŠKODA și-a întregit gama de SUV-uri, o dată cu startul vânzărilor pentru modelul KAMIQ. Acesta completează prezența mărcii pe acest segment, unde mai are în ofertă modelele KODIAK și KAROQ.

  Audi a livrat anul trecut clienților săi 1.763 de unități, cu o creștere a ponderii modelelor SUV. În 2019 marca a intrat, odată cu lansarea Q3 Sportback, pe un segment nou, respectiv cel al SUV-urilor coupe de mici dimensiuni.

  Marca Volkswagen Vehicule Comerciale a avut o evoluție mult peste cea a acestui segment de piață, raportând un avans de 12,4% al livrărilor. Piața totală de autovehicule comerciale a scăzut anul trecut cu aproximativ un procent. La baza succesului Volkswagen Vehicule Comerciale a stat în mod special versatilitatea modelului Transporter, unde livrările au crescut cu peste 45% pe parcursul anului 2019. De asemenea, modelul Crafter s-a dovedit un succes, după un avans de 20% al livrărilor.

  Rețeaua Porsche România își desfășoară activitatea în țară prin 82 reprezentanțe în 29 de județe.