Chimcomplex lansează producția de biocid ce stă la baza dezinfectanților recomandați de OMS în lupta cu COVID-19

Via: Newmoney.ro

“MulSuntem mândri că o companie locală poate contribui cu limitarea răspândirii acestui virus. a declarat Tivadar Runtag, CEO Chimcomplex.

Primele livrări se vor realiza prioritizat în funcție de urgențe și instituțiile care au nevoie acută pentru dezinfectarea spațiilor externe. Compania estimează că va ajunge pentru început la o capacitate de livrare de 1.000 tone/ județ.

Clorul este cea mai sigură soluție pentru dezinfectare. Utilizat în concentrațiile recomandate nu este nociv pentru organismul uman și mediul înconjurător. De aceea Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția pentru Protecția Mediului (Environmental Protection Agency (EPA) îl recomandă pentru igienizarea suprafețelor împotriva virusului COVID-19.

  Produsele sunt disponibile prioritar pentru piața din România, atât pentru instituții publice cât și pentru toți agenții economici. Pentru moment produsul va fi livrat în ambalaje de tip IBC de o tonă sau în cisterne auto, urmând ca în perioada următoare să se distribuie îmbuteliat și în alte recipiente, pentru utilizatorii de uz casnic.

  Chimcomplex este deschisă să încheie în perioada următoare parteneriate cu companii locale pentru a distribui produsele cât mai eficient la nivel național.

  “Chimcomplex este o companie responsabilă care garantează că acest produs este sigur în lupta cu Covid-19. Ne-am mobilizat la toate nivelurile și vom dona sute de tone de hipoclorit instituțiilor naționale ale statului dar și local instituțiilor din comunitățile unde ne desfășur activitățile, precum și angajaților și foștilor angajați pentru uz propriu” a declarat Ștefan Vuza, Pre Chimcomplex.

  “Deoarece anticipăm că în această perioadă va fi o presiune importantă asupra capacităților noastre de producție și logistică, solicităm clienților să transmită cererile pentru acest produs doar pe e-mail la adresa [email protected], pentru a intra în contact cu echipa noastră de vânzări” a ad

  Compania produce hipoclorit de sodiu soluție cu o concentraţie de 12,5% din anul 1960 pentru care are aviz de biocid emis de către Comisia Națională pentru Produse Biocide. Produsul este comercializat atât la nivel național, cât și internaional fiind utilizat în România, Moldova, Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Serbia și alte 31 de țări.

  și unul din cei mai importanţi fabricanţi de produse chimice din România. Compania operează cel mai mare combinat chimic din România, având 2 platforme industriale la Onești și Râmnicu Vâlcea și este cel mai mare exportator cu capital privat românesc.