Comunicat: World Vision România și Sixt Group România oferă mobilitate pentru 168 de copii din Vaslui

Via: Newmoney.ro

Din cauza unui incendiu puternic, Școala Gimnazială Poienești, județul Vaslui este acum nefuncțională. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), incendiul s-a produs în camera centralei termice a școlii și s-a extins la nivelul acoperișului pe o suprafață de aproximativ 800 de metri pătrați. Cei 168 de elevi care veneau la școala din Poienești sunt nevoiți acum să meargă la școală în satul Oprișița, la 7 km depărtare.

Înainte de incendiu, microbuzul școlar reușea să aducă la școală 130 de copii care veneau la Școala Gimnazială Poienești din patru sate alăturate, în câte șapte ture de dimineața, după-amiaza și seara. Elevii care veneau cu prima tură ajungeau cu o oră mai devreme la școală și erau nevoiți să aștepte până la începerea orelor.

Ca partener de mobilitate al World Vision Romania, SIXT GROUP ROMANIA vine în sprijinul copiilor și a școlii prin oferirea a doua mașini de tip 8+1 cu ajutorul cărora copiii vor putea merge în fiecare zi la școala din Oprișița. Un ajutor acordat în contextul in care elevii tocmai începuseră semestrul al doilea, în scenariul galben, după aproape un an de zile de școală online.

„Pentru SIXT GROUP ROMÂNIA, sprijinul acordat copiilor aflați în dificultate, prin implicarea în programe pe termen lung menite să contribuie la o educație durabilă este un efort constant încă din 2016 cand SIXT GROUP ROMÂNIA demareaza #AlwaysYesToRomania, un proiect creat pentru a evidenția frumusețea acestei țări, cu locurile sale istorice, peisajele frumoase și cu oamenii săi prietenoși. Aveam însă nevoie de mai mult, să contribuim la dezvoltarea societății viitoare. Astfel că, în 2017, am creat #AlwaysYesToEducation, din dorința noastră de a contribui activ la procesul educațional al copiilor. Pentru SIXT GROUP ROMÂNIA, #AlwaysYesToEducation este angajamentul pe care compania noastră, prin oamenii si resursele sale, îl face tinerilor din Romania și lumii, în general”, spune Tal Lahav CEO SIXT GROUP ROMANIA

    La nivelul unităților de învățământ din județul Vaslui, exista 110 microbuze dintre care 103 sunt funcționale, 7 nu sunt funcționale adică nu au avize sau mai au de suferit reparații. În 2019, erau 666 de unități școlare în tot județul Vaslui dintre care 551 în mediul rural, 115 în mediul urban.

    Despre SIXT Group Romania și World Vision

    SIXT Group România este acum lider de piata in servicii de mobilitate, unic prin sistemul “One Stop Shop” și prin filosofia Always Yes. Grupul este un partener de drum lung pentru clienții săi prin furnizarea de servicii competitive si soluții personalizate. SIXT Group România a creat Sistemul “One-Stop Shop”, prin care oferă servicii integrate la cel mai bun raport calitate – preț, sub aceeași umbrelă: SIXT LEASING -leasing operational, SIXT Rent a Car, SIXT SH – mașini rulate, OPEL UNION MOTORS – autoturisme noi (dealer Opel), UNION MOTORS – service auto – unul dintre cele mai mari din România, autorizat Dacia, Renault, Opel și multi-brand.

    World Vision România este o organizaţie neguvernamentală, care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy, punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizaţia se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Inspirată de valorile creştine, fundaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

    World Vision România crede în dreptul la şanse egale pentru copiii de la sate şi de la oraş şi de aceea în comunităţile rurale unde este prezentă desfăşoară programe de dezvoltare comunitară pe termen lung cu focus pe educaţie şi reducera abandonului şcolar, sănătate şi protecţia copilului, agricultură şi dezvoltare rurală, angajament civic şi creştin. Copiilor li se facilitează astfel accesul la condiţii de viaţă mai bune prin dezvoltarea durabilă a comunităţii în care trăiesc. Prin proiectele noastre, ne concentrăm pe transformarea comunităţilor şi membrilor acestora pentru a realiza o viaţa implinită pentru fiecare copil.