Construcţii Erbaşu va construi un hotel de peste 10 milioane de euro în Oradea

Via: Newmoney.ro

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, alături de Cristian Erbaşu, directorul general al companiei Construcţii Erabaşu SA, au semnat contractul de constituire a dreptului de superficie asupra unui teren pentru construirea unui hotel în valoare de peste 10 milioane de euro, anunţă Consiliul Judeţean Bihor.

La semnarea contractului a fost prezent şi Călin Roman, directorul Erbaşu Transilvania.

Terenul se află în proprietatea Consiliului Judeţean Bihor şi are o suprafaţă de 3.981 mp. Amplasamentul este situat într-o zonă centrală, în vecinătatea Muzeului Ţării Crişurilor şi a viitorului Centru Cultural Multifuncţional, clădire destinată susţinerii unor activităţi culturale şi recreative.

Compania Construcţii Erabaşu SA a câştigat licitaţia lansată de Consiliul Judeţean Bihor în luna octombrie a acestui an.

    Hotelul va fi o investiţie privată. Clădirea ar urma să aibă un regim de înălţime D+P+7E, cu o suprafaţă construită la sol de 1.280 mp.

    Hotelul va avea o capacitate de cazare pentru cel mult 280 de persoane. Amenajările exterioare vor presupune o cale de acces auto şi pietonal, o parcare auto cu 18 locuri şi spaţii verzi.

    Investiţia se va realiza în patru faze. Prima fază a proiectului prevede realizarea documentaţiei tehnico-economice a obiectivului de investiţii, în termen de maxim 6 luni de la perfectarea contractului de superficie. A doua fază a proiectului constă în obţinerea autorizaţiei de construire în termen de maxim 4 luni de la data perfectării Documentaţiei tehnico-economice.

    Următoarea etapă presupune demararea construcţiei, în termen de maxim 1 lună de la data obţinerii autorizaţiei de construire, iar ultima fază prevede finalizarea investiţiei într-o perioadă de maxim 2 ani de la data eliberării autorizaţiei de construire.