Consultaţii gratuite online la medicii din 18 spitale bucureştene

Via: Newmoney.ro

Proiectul consultaţiilor medicale gratuite online a fost extins la 18 spitale din Capitală, după ce programul pilot lansat la Colentina a fost accesat de 749 de pacienţi în decurs de două săptămâni. Pacienţii pot solicita ajutor medical specializat prin accesarea site-ul pacient.assmb.ro.

Primarul general Gabriela Firea anunţă, într-o postare pe Facebook, că este vorba despre un serviciu online gratuit de evaluare medicală. Răspund întrebărilor adresate aproape 500 de medici din peste 30 de specializări, angajaţi în spitalele administrate de PMB. Cele mai căutate specializări sunt Pneumologia – 184 de consultaţii, Medicina internă – 149, Psihiatria – 99, Gastroenterologia – 43 şi Dermatologia – 39.

#500MediciOnLine #30Specializari #Consultatii#PlatformaMedicalaOnLineAcces online gratuit la consultații medicale,…

  Platforma este optimizată inclusiv pentru dispozitivele de telefonie mobilă cu sistem de operare iOS sau Android.

  „Interfaţa pentru pacient este, de asemenea, accesibilă: prin simpla accesare a ferestrei de încărcare documente, telefonul deschide automat camera şi pacientul trebuie doar să fotografieze documentul care trebuie transmis – spre exemplu analizele medicale -, iar fotografiile sunt preluate în sistem automat. Se elimină astfel procedurile de scanare”, a menţionat Firea.

  Modul video pentru consultaţii psihiatrie

  În scurtă vreme va fi disponibil inclusiv un modul video pentru consultaţii de specialitate în domeniul psihiatric, fiind esenţial contactul vizual între medicul specialist şi pacienţii pe care trebuie să-i evalueze.

  „Recomandăm bucureştenilor şi tuturor pacienţilor cu istoric medical într-unul din spitalele Primăriei Capitalei să folosească cu încredere această nouă platformă online înainte de a lua decizia de a merge la un spital. Trebuie să fim cu toţii responsabili şi să încercăm să nu aglomerăm unităţile medicale, în această perioadă, dacă nu este absolut necesar”, se mai arată în postare.

  Tot pe pacient.assmb.ro solicitanţii de consultaţii primesc suport tehnic şi îndrumare privind înscrierea online, transmite Agerpres. Medicii, la rândul lor, pot transmite pacienţilor , cum ar fi reţete, concedii medicale sau referate pentru comisiile de expertiză. Şi medicii beneficiază de suport tehnic online şi telefonic.