Controversatul Regulament de parcare din Capitală, aprobat. Cât vor plăti bucureştenii pe oră parcarea

Via: Newmoney.ro

Viceprimarul Stelian Bujduveanu (PNL) anunţă joi că a fost aprobat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti noul Regulament de parcare, care prevede un tarif unic de parcare de 5 lei/oră.

Regulamentul prevede şi un abonament zilnic de parcare de 30 lei şi un Abonament lunar de parcare de 500 lei. Riveranii vor plăti 50 lei lună şi vor putea să parcheze oriunde în apropierea case.

”Aşa cum am promis, astăzi a fost aprobat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti noul Regulament de parcare. În dezbaterea publică pe care am organizat-o pe acest subiect au rezultat măsuri noi, care astăzi devin regulă în Bucureşti: Tarif unic parcare 5 lei/oră. Nou! după expirarea timpului rezervat pentru parcare, se alocă 15 minute gratis pentru efectuarea unei plăţi noi sau pentru eliberarea locului de parcare”, spune Bujduveanu pe Facebook.

Proiectul a trecut în unanimitate

Potrivit lui Stelian Bujduveanu, proiectul a trecut în unanimitate. ”Obiectivul pachetului de măsuri aprobate este schimbarea mentalităţii oamenilor şi conştientizarea faptului că domeniul public aparţine tuturor. Parcarea este un serviciu public şi trebuie să fie accesibil tuturor, dar şi plătit de către toată lumea! Proiectul elimină privilegiile de care beneficiază unele categorii, iar locurile de parcare din jurul instituţiilor statului vor deveni locuri publice de parcare cu plată”, spune oficialul.

    El arată că se vine cu măsuri de sistematizare a circulaţiei – benzi unice pentru transport public, sensuri unice, montare de dispozitive de delimitare (stâlpi) pe trotuare. ”Creştem numărul locurilor de parcare! În interiorul inelului central şi în zona de Nord vom crea, în următorii doi ani, peste 80.000 de noi locuri de parcare. Cei care pachează neregulamentar vor fi amendaţi iar maşinile le vor fi ridicate. Maşinile electrice şi cele hibrid vor fi înregistrate digital în baza de date a Companiei Municipale, fără să mai fie nevoie de alte elemente de identificare montate pe vehicul (vigneta, ecuson etc)”, afirmă Bujduveanu.

    El menţionează că administrarea corectă a locurilor de parcare a adus şi beneficii: Primăria Capitalei va încasa primele venituri – 10.000.000 lei – sub formă de dividende pentru anul 2022 de la Compania Municipală Parking Bucureşti (CMPB).

    Banii vor fi folosiţi pentru soluţii de Mobilitate în Bucureşti: reparaţii trotuare, străzi sau lucrări de sistematizare a traficului. Lucrăm, zi de zi, pentru a creşte MOBILITATEA în Bucureşti! Eliberăm trotuare de maşini, creăm noi locuri de parcare şi sistematizăm circulaţia în zona centrală”, mai scrie el.