Corina Creţu: România ar fi trebuit să solicite vot separat pentru ea şi Bulgaria

Via: Newmoney.ro

România ar fi trebuit să solicite vot separat de Bulgaria, această zi fiind una nefastă pentru români, pe care nu o merită, a afirmat joi europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european.

„Austria şi Olanda au votat împotriva aderării României şi Bulgariei în spaţiul Schengen. Reprezentantul Olandei a explicat că ţara sa consideră Bulgaria nepregătită. Austria s-a opus în mod deschis aderării României. Este trist pentru România, care ar fi trebuit – în opinia mea – să solicite vot separat pentru România şi Bulgaria. Mai avem speranţa Consiliului Uniunii Europene din 15 decembrie”, a scris eurodeputata pe Facebook.

Potrivit fostului comisar european, „se cuvine, totuşi, să mulţumim Preşedinţiei Cehe a Uniunii Europene, care ne-a sprijinit foarte mult în ultimele şase luni”. „Preşedinţia Suediei, care începe de la 1 ianuarie, nu intenţionează să mai pună pe agenda Preşedinţiei sale acest subiect. Apoi, de la 1 iulie 2023, ne poate reveni speranţa, pe timpul Preşedinţiei spaniole a Uniunii Europene, care susţine pe deplin intrarea României în spaţiul Schengen. Drept consecinţă, accesul nostru este blocat pentru moment. O zi nefastă pentru România, pe care românii nu o merită”, a mai scris Corina Creţu.