COVID-19 în România: 2.599 de cazuri noi, înregistrate în ultimele 24 de ore

Via: Newmoney.ro

Un număr de 2.599 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 534 mai multe faţă de ziua anterioară, a anunţat, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adriana Pistol.

Potrivit acesteia, 462 dintre cazurile noi înregistrate în ultimele 24 de ore sunt la pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima trecere prin boală.

Un număr de 3.580 persoane cu COVID-19 sunt internate în unităţile sanitare de profil, reprezentând 14,6% din totalul paturilor alocate pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2.

La ATI sunt trataţi 253 de pacienţi, dintre care 215 sunt nevaccinaţi anti-COVID-19, iar rata de utilizare a paturilor de terapie intensivă se ridică la 13,41%.

    „Avem o rată de utilizare a paturilor atât în terapie intensivă, cât şi în celelalte secţii ale unităţilor sanitare care se menţine scăzută. Prin urmare, toţi managerii unităţilor sanitare care îngrijesc pacienţi cu COVID-19, conform planului de rezilienţă, odată ce se înregistrează o scădere a numărului de cazuri şi dânşii pot să reducă numărul de paturi care sunt alocate, asigurând astfel un număr mai mare de paturi pentru pacienţii cu alte patologii”, a declarat Adriana Pistol.

    În ultimele 24 de ore, au fost efectuate în jur de 12.000 de teste, dintre care peste 10.000 au fost teste rapide antigenice.

    Adriana Pistol a precizat că, în ultima săptămână, a continuat descreşterea numărului de cazuri de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2.