COVID-19. Unifarm: Astăzi au intrat în țară un milion de măști venite din Turcia

Via: Newmoney.ro

Astăzi au intrat în stocurile Unifarm un milion de măști venite din Turcia și 30.000 de combinezoane, dar și mănuși, botoși și medii de cultură, a declarat Adrian Ionel, directorul Unifarm. De asemenea, România a primit biolichide pentru suprafețe dure și pentru mâini.

    Întrebat despre necesarul de materiale sanitare la nivel național, directorul Unifarm a declarat ca nu se poate stabili o cifră exactă pentru că bilanțul se schimbă de la oră la oră. ”Situația evoluează rapid, am aplicat niște scenarii de evaluare și în funcție de acestea am dimensionat nevoia de achiziție a mărfurilor respective”.

    ”Ceea ce va spun foarte clar este că am contractat cantități foarte mari din produsele pe care le-am evaluat că fiind necesare. Am blocat aceste mărfuri, semnând contracte ferme și plătind avansul pentru ele. În acest moment se vor derula pe parcursul acestor săptămâni aceste achiziții cu livrare”, a completat directorul Unifarm.

    Materialele achziționate de Unifarm se vor distribui ”către spitalele desemnate ca centre pentru tratarea pacienților infectați cu coronavirus, către rețeaua cealaltă de spitale, către instituțiile critice și pacienții critici. Apoi rețeaua de farmacii pentru populație”, a conchis Adrian Ionel.