COVID-19| Uzina Dacia de la Mioveni trimite toți angajații în șomaj tehnic

Via: rfi.ro

Ion Iordache, liderul de sindicat Dacia, anunță că începând de joi dimineață toți angajații uzinei de la Mioveni vor intra în șomaj tehnic până pe data de 5 aprilie. Decizia vine în contextul pandemiei de COVID-19. Propunerea de suspendare a activității a fost făcută de sindicat, a precizat el la RFI

“În cursul acestei dimineţi, s-a luat hotărârea comună ca Dacia să-şi înceteze activitatea începând de mâine dimineaţă (n.r joi) de la ora 7:00, până pe data de 5 aprilie. La Dacia lucrează 14.000 de salariaţi. Era o măsură necesară şi este în continuare o măsură necesară pentru protejarea sănătăţii lor. Angajații vor fi în şomaj tehnic, plătit 85% conform contractului colectiv de muncă”, a declarat liderul de sindicat de la Automobile Dacia. El a apreciat că mai importantă decât afectarea producţiei este sănătatea angajaţilor.

“Am avut discuţii în cursul zilei de ieri (cu Guvernul – n. r.), s-a solicitat ca statul să asiste în mod practic întreprinderile din mediul privat. Eu sunt convins că vom primi ajutoare de la stat, pentru că, altfel, salariaţii din foarte multe întreprinderi din jurul nostru îşi vor pierde locurile de muncă”, a adăugat Ion Iordache.

Citește articolul pe rfi.ro